De Medezeggenschapacademie:
Dit jaar introduceert het LOF de medezeggenschapsacademie. Dit traject kun je naast je medezeggenschapsfunctie volgen om nog meer te halen uit het medezeggenschapsjaar. Het LOF heeft tot nu toe altijd activiteiten los van elkaar aangeboden, maar met de introductie van de Medezeggenschapsacademie wordt een overkoepelend traject aangeboden waar alle trainingen, evenementen en bijeenkomsten onder vallen. Als deelnemer van de academie krijg je via een nieuwsbrief overzicht welke activiteiten voor jou nuttig zijn. Naast trainingen, over bijvoorbeeld lobby, pers of geschillen voeren, die bijdragen aan inhoudelijke kennis om de functie zo goed mogelijk te vervullen, wordt er ook ingegaan op sociaal-professionele vaardigheden. Het traject bestaat uit trainingen, maandelijkse bijeenkomsten en andere jaarlijkse evenementen passend bij jouw functie zoals bijvoorbeeld de ‘Dag van de Assessor’, de ‘Dag van de OC’ en ‘Speeddaten met ambtenaren’. Dit alles om jou te ondersteunen in je kritische blik op het onderwijs en dit gezamenlijk te verbeteren.

Eén van de trainingen die binnenkort wordt georganiseerd gaat over pers en media. Naast deze trainingen en bijeenkomsten zijn er online colleges te volgen via de Politieke Zaal. Om de Medezeggenschapsacademie te volgen hoef je dus niet voor alles naar Utrecht af te reizen: er is ook genoeg thuis te doen.

Voor wie is de medezeggenschapsacademie?
Deze Medezeggenschapsacademie is voor iedereen binnen de universiteit met een medezeggenschapsfunctie: leden van de opleidingscommissie, faculteitsraad, centrale raad en assessoren. In deze academie kun je gedurende het academisch jaar aan een aantal evenementen kan deelnemen. Sommige evenementen zijn gekoppeld aan een doelgroep, andere evenementen zijn voor alle medezeggenschappers. Het blijft ook mogelijk om je voor losse activiteiten aan te melden.

Hoe schrijf je je in?
Inschrijven voor de Medezeggenschapsacademie kan door het invullen van een google form via onderstaande link. Hierin stellen wij je enkele vragen om het programma aan te laten sluiten bij jouw interesses en vaardigheden. Enkele evenementen, bijvoorbeeld een Adviesdag, willen wij graag organiseren in samenwerking met externe organisaties (in dit geval consultancy bureaus). Wij ontvangen graag je CV om vanuit jullie achtergrond bijpassende organisaties uit te nodigen. Je CV kun je mailen naar info@lofnet.nl.

 

Klik op deze link om je aan te melden: http://goo.gl/forms/317mGCioAB

Om nog een beter beeld over de academie te krijgen kun je tevens bovenstaande video bekijken.