Traditioneel organiseerden SOM & LOF ieder jaar een Dag van de Lobby, een programma in Den Haag met bezoeken aan het ministerie van Onderwijs en de koepels VH en VSNU. Door de coronacrisis kan dat dit jaar niet. Gelukkig hebben wij een oplossing: de online Den Haag Dagen!

Als medezeggenschapper in het hoger onderwijs vertegenwoordig jij studenten bij jouw onderwijsinstelling. Maar ook landelijk worden studenten vertegenwoordigd. Het is goed om te weten bij wie je moet zijn om landelijk thema’s aan te kaarten. Bovendien gaan we langs bij de organisaties die de instellingen vertegenwoordigen. Voor de hogescholen is er de VH en voor de universiteiten de VSNU. Tijdens een training “Wat is lobby?” leer je niet alleen de ins en outs van hun werk, maar ook van belangenbehartiging in het algemeen.

Doe je mee met de SOM & LOF Den Haag Dagen? Voor elke bijeenkomst is een speciale pagina. Gebruik de links hieronder om alle bijeenkomsten te bekijken en je aan te melden!

Meld je aan ⤵️

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar LOF-bestuurder Daan, hij beantwoord graag je vragen!


Join us during SOM & LOF’s online The Hague Days! As student council member in higher education, you represent student at your educational institution. But on the national level, students are represented too. It’s good to know where you need to be to address issues nationally.

Moreover, we will visit organisations that represent the eductional institutions. During the training “What is lobby?”, you’ll learn about the ins and outs of their work, but also about public affairs in general.

Will you join the SOM & LOF The Hague Days? For each session, there’s a special webpage. Use the links below to read more and to sign up!

Register now ⤵️

Got any questions? Send an email to LOF-board member Daan, he is glad to answer your questions!