Afgelopen woensdag heeft de Raad van Toezicht van het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) een nieuw bestuur benoemd. Het nieuwe bestuur bestaat uit Nina van de Vinne en Richard Gertsen. Vanaf 2 september nemen zij het stokje over van Yoni Visser en Gijsbert Brinkman. Huidig bestuurslid van het SOM Gijsbert Brinkman: “Dit is een goed uitgebalanceerd team met heel veel kennis en ervaring over de medezeggenschap op het hbo. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zij in staat zullen zijn om de studenten in de hbo-medezeggenschap op alle facetten te ondersteunen.”

Nina van de Vinne (25) rondt momenteel haar studie hbo-Rechten af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tussen 2015 en 2016 was zij raadslid van de Centrale Medezeggenschapsraad aan de HAN en lid van LijstAKKU. Daarnaast was zij in dezelfde periode secretaris van studentenvakbond AKKU in Nijmegen. Brinkman: “Met Nina haalt het SOM en vrolijke en procesmatige bestuurder binnen die veel hart heeft voor het studentenbelang in het algemeen en het hbo in het bijzonder. Met haar aanstekelijke humor en omgang met anderen zal zij het netwerk en de naamsbekendheid van SOM verder vergroten.”

Aankomend jaar is Richard Gertsen (25) het tweede bestuurslid van het SOM-bestuur 2017-2018. Richard is afkomstig uit het mbo en studeert nu Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2015 zit hij namens zijn zelf opgerichte fractie Vlijmscherp in de Hogeschoolraad en heeft, als lid van een SOM-commissie, onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van hbo-assessoren. Daarnaast is hij ook de trotse voorzitter van BuddyGoDutch en trainer bij Trainingen op Maat. Brinkman: “Met een duidelijke visie en concrete plannen, zal Richard een onmisbare schakel vormen in het netwerk van SOM. Met zijn doorzettingsvermogen en innovatiekracht brengt hij veel vernieuwende ideeën met zich mee, waarmee het SOM de studenten in de hbo-medezeggenschap nog beter zal kunnen ondersteunen.”

Studenten Overleg Medezeggenschap is een stichting die zich inzet voor de versterking en ondersteuning van de hbo-medezeggenschap.

————————————————————————————————————————————————————————