20 april 2018 Utrecht

Studenten Overleg Medezeggenschap benoemt nieuw bestuur

 

 

Woensdag 17 april heeft de Raad van Toezicht van het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) een nieuw bestuur benoemd. Lucia Hoogakker en Martin Memelink zullen vanaf september de huidige SOM bestuurders Carline van Breugel en Richard Gertsen opvolgen. Carline van Breugel: “We zijn erg blij met deze samenstelling, het is een uitgebalanceerd team met een enorme passie voor de hbo medezeggenschap”. Tot september zal het nieuwe bestuur een intensief inwerktraject volgen. Richard Gertsen: “We hebben er het volste vertrouwen in dat ze zich in het aankomende jaar hard zullen maken voor de versterking en ondersteuning van de hbo-medezeggenschap.”

 

Martin Memelink (27) rondt momenteel zijn studie fotografie aan Avans Hogeschool af. Hij is vicevoorzitter van de medezeggenschapsraad van Avans en oud-voorzitter van de opleidingscommissie van zijn studie. Eerder was hij bestuurder bij de Eindhovense studenten volleybalvereniging Hajraa en penningmeester van het gelijknamige grasvolleybaltoernooi. Memelink kent de medezeggenschap goed, is alert op landelijke thema’s en kan out-of-the-box denken. Hij gelooft in de kracht en vindingrijkheid van studenten die samen in gesprek gaan en maakt zich sterk voor de community van medezeggenschappers die SOM te bieden heeft.

 

Lucia Hoogakker (24) studeert Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool en zit sinds september 2017 in de faculteitsraad van Bestuur, Recht en Veiligheid. Daarnaast richtte zij in 2017 samen met het bestuur van de Studievereniging voor Bestuurskunde, HSV Trinitas op. Afgelopen jaar heeft ze zich ingezet als fractie ondersteuner bij D66 Den haag.  Zei ziet het SOM-bestuur als een mooie uitdaging, en hoopt de medezeggenschap in HBO-land iets mooier, beter en leuker te maken.