Op maandag 10 juli heeft het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) een nieuwe bestuurder benoemd, waarmee het SOM-bestuur 2017/2018 weer compleet is. Nadat Nina van de Vinne zich vanwege persoonlijke omstandigheden moest terugtrekken is er een kleinschalige sollicitatieprocedure gevoerd. Hieruit is Carline van Breugel naar voren gekomen als tweede bestuurslid van het SOM. Zij zal samen met de eerder benoemde Richard Gertsen vanaf 2 september het stokje overnemen van de huidige bestuursleden Gijsbert Brinkman en Yoni Visser. 

Gijsbert Brinkman: “Met Carline hebben we een ervaren tweede bestuurder gevonden, die een perfecte aanvulling vormt op Richard. Dit is een goed uitgebalanceerd team met heel veel kennis en ervaring op de medezeggenschap binnen het hbo.” Door de wisseling van de wacht vindt er nu een korte en intensieve inwerkperiode plaats, waarbij het nieuwe SOM-bestuur wordt klaargestoomd voor hun bestuursjaar. ”Gezien de kwaliteiten die ze al bezitten en de bereidheid om tijd in hun vakantie vrij te maken voor SOM, heb ik er het volste vertrouwen in dat zij in staat zullen zijn om de studenten in de hbo-medezeggenschap op alle facetten goed te ondersteunen.”

Carline van Breugel is zeer gedreven en erg ambitieus. Tijdens haar havo-periode was zij al bestuurslid bij het LAKS, waarna ze bij de HvA tijdens haar studie Commerciële Economie actief is geweest in de centrale medezeggenschap. Inmiddels heeft ze haar hbo Bachelor en ook de pre-master Beleid, Communicatie en Organisatie afgerond. Yoni Visser: “Carline was tijdens de sollicitatiegesprekken al enthousiast en dit komt nog meer tot uiting tijdens het inwerken. Ze heeft veel leuke ideeën en ik ben benieuwd hoe zij samen met Richard komend SOM jaar in gaan vullen“

Naast Carline zal Richard Gertsen (25) het SOM-bestuur 2017-2018 compleet maken. Richard is afkomstig uit het mbo en studeert nu Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2015 zit hij namens zijn zelf opgerichte fractie Vlijmscherp in de Hogeschoolraad en heeft als lid van een SOM-commissie onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van hbo-assessoren. Daarnaast is hij ook de trotse voorzitter van BuddyGoDutch en trainer bij Trainingen op Maat. Gertsen: “Met de benoeming van Carline kunnen we eindelijk aan de slag met onze eigen plannen voor SOM. Ik merk dat we elkaar nu al goed kunnen aanvullen en dat we vele nieuwe ideeën hebben waarmee het SOM de studenten in de hbo medezeggenschap kan gaan ondersteunen. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking en kan niet wachten totdat we in september daadwerkelijk als SOM-bestuur aan de slag kunnen.”