De kop is eraf!

Tenminste, figuurlijk natuurlijk. De weken waarin je totaal geen idee had wat je eigenlijk aan het doen was, die zitten erop. Waarschijnlijk zijn jullie voorgangers met bemoedigende feedback en tips inmiddels weer bezig met hun eigen leven. Je begint nu eindelijk gezichten en namen van de belangrijke mensen te herkennen. Je eigen raadsleden ken je inmiddels zelfs bij voor- én achternaam. Je weet wat de WHW en OER is (toch?). Kortom, je voelt je nu ook een echte medezeggenschapper.

Voor de 'tweedejaars' medezeggenschappers gaat dit natuurlijk niet op, maar ook voor jullie is het fijn om weer in de flow te komen. Je collega's weten inmiddels waar ze het over hebben en ze hoeven niet meer alles eerst bij jou te checken.

Het echte werk is dus begonnen, maar je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Het SOM en LOF gaat er alles aan doen om jullie te helpen en ondersteunen waar het nodig is. Echt waar <3

Om de daad bij het woord te voegen alvast een aantal handige websites:

Voor wie zich afvraagt waarom de medezeggenschap ingaan ook alweer een goed idee was, zie onderstaande video van de Rijksoverheid. Woorden schieten tekort.